MGY

 

2013 óta tartok újságíró kurzusokat, előadásokat kezdő és haladó újságíróknak.

2013-ban indítottam az iromuhely.com keretén belül az első online kurzusokat újságíróknak. Egy-egy előadáson ugyanis nincs rá mód, hogy a résztvevők írásait részletesen megbeszéljük. Az online kurzusokon azonban van.

A nevem Dr. Mezővári Gyula. Tapasztalt újságíró, szerkesztő, irodalmár és tanár vagyok. Tanítottam irodalmat gimnáziumban és egyetemen (ELTE). Szerkesztettem napilapokat (Népszava, Esti Hírlap, Mai Nap, Blikk), dolgoztam magazinok főszerkesztőjeként (Cash Flow, Diplomatic and Business Life, AzUtazó, InterpressMagazin, Budapest Bristol),  alapítottam online magazinokat is, készítettem rádióműsorokat, megfordultam szakértőként televíziós és rádiós stúdiókban, és saját műsorom volt az ATV-n.

Tudom, hogy mit akarnak és várnak el az olvasók és a szerkesztők. És azt is, hogy miért.

Az újságíró-kurzusokra jelentkezők – feladatmegoldásai, írásai – részletekre is kiterjedő, személyre szabott figyelmet és értékelést, elemzést kapnak. Ezen felül stiláris, szerkezeti és tartalmi korrekciókat, és persze szakmai útmutatást is. Ezért egyedi és páratlan az ÚjsagÍróKépzés minden kurzusa.

Mélyreható és alaos képzést adok, professzionális támogatásomat élvezheted, segítséget nyújtok számodra a kurzus minden fázisában. Személyes visszajelzést kapsz minden feladatról, válaszolok a kérdéseidre, és pályafutás-tanácsadást is adok, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki magadból a tanfolyam által és magabiztosan kezdhesd el újságírói pályádat.

Tudom, mert jól ismerem, a szerkesztők és kiadók egyszerűen jó és jól megírt történeteket akarnak. Olyan embert, aki fel tudja ismerni, hogy a körülötte zajló események közül mi az, ami megírandó és miért. Olyan embert, aki képes jól megírni és szerkeszteni a saját témáját. Olyan embert, aki képes a világra figyelni és nyitottan beszélgetni, aki képes a világot író vagy újságíró szemmel figyelni és értelmezni. És az írásaival le tudja kötni az olvasók figyelmét…

Ezt a kulcsfontosságú tudást és képességet sajátíthatod el a kurzusok alatt.

Indítsd el az újságírói karriered!

mgy